EP PROJECTS – keuringen en maatwerk advies

Energielabel en maatwerk advies voor een woning

Vraag een energielabel aan

Bij verkoop en verhuur verplicht

Bij verhuur of verkoop van een pand is sinds 1 januari 2008 het Energielabel voor woningen verplicht gesteld.

Geld besparen met een maatwerkadvies

Bij verkoop en verhuur van een woning is een geldig energielabel verplicht. Per 2021 is een energielabel C verplicht voor kantoorgebouwen. Meer info

Energielabel voor woningen

Bij verhuur of verkoop van een pand is sinds 1 januari 2008 het Energielabel voor woningen verplicht gesteld. Een geldig Energielabel dient dan ook aan de huurder of koper overhandigd te worden. De koper of huurder van het pand krijgt zo inzicht in het energieverbruik. Bij het ontbreken van een Energielabel riskeert de woningeigenaar een boete. Voor huurwoning weegt de energie-index mee voor het woningwaarderingsstelsel

Vervallen vereenvoudigd Energielabel

Met ingang van 2021 is het Vereenvoudigd Energielabel komen te vervallen en moet een erkend deskundige de woning inspecteren. Deze inspectie omvat meer dan 150 punten waar de inspecteur op moet letten. We komen graag bij u thuis om dit te beoordelen. Na afloop ontvangt u een rapport waarin staat wat het Energielabel van de woning is en hoe dat tot stand is gekomen.
Maak gebruik van onze postcodecheck om inzicht te krijgen wat uw voorlopig Energielabel is.

Meest gunstige

Na het onderzoek en het uitgebrachte advies is het aan u om te bepalen welke investeringen er gedaan moeten worden en welk rendement dat op korte termijn oplevert. U staat er niet alleen in dat kan in gezamenlijk overleg bepaald worden.

 Check op soort energielabel

Wat is maatwerk advies

Als het Energielabel is opgesteld voor een gebouw of een woning, kan het interessant zijn te weten of het gebouw of de woning energiezuiniger gemaakt kan worden. Of u wilt weten hoe het Energielabel van uw woning van een D label naar een A label kan komen.
Dit kan aan de orde zijn bij; hoge energieprijzen, een verbouwing, groot onderhoud, renovatie van een bestaand gebouw of bij een sloop – of nieuwbouwproject.
In het maatwerkadvies worden bouwkundige verbetermogelijkheden van de schil (vloer, gevel, dak, ramen, deuren en kierdichting) meegenomen, evenals installatietechnische verbetermaatregelen zoals verwarming, verlichting, warm tapwater, koeling, ventilatie, bevochtiging, e.d.
Door te investeren in een maatwerkadvies krijgt u snel inzicht in welke mogelijkheden er zijn om uw woning te verduurzamen. Het gebruik van fossiele brandstoffen is een aanslag op onze leefomgeving en zal door gezamenlijke inspanning naar beneden gebracht moeten worden. Dit is in het belang van onze toekomst en die van onze kinderen.
We begeleiden u graag bij het zetten van deze stappen. We komen bij u thuis om de huidige situatie te beoordelen en geven vervolgens een concreet stappenplan om het Energielabel te verhogen.

Geld besparen

Door te investeren in een gedegen advies met als achterliggende gedachte een energiezuinige woning gaat u op termijn geld besparen. Daarnaast geeft een beter Energielabel een hogere verkoopwaarde van uw woning.

Meer comfort

Door het realiseren van de voorgestelde energiemaatregelen zult u merken dat het wooncomfort toeneemt. Een behaaglijke temperatuur in de gehele woning, geen warmteverlies door een goede kierafdichting etc.

Hogere verkoopwaarde

Door de toegepaste maatregelen zal de verkoopwaarde van uw woning toenemen. Dat is uiteraard gunstig op het moment dat u uw woning wilt verkopen. Maar ook voor de kopende partij wordt het makkelijker om een hypotheek te verkrijgen vanwege de eisen die de hypotheekverstrekker stelt.

Check energielabel