EP PROJECTS – keuringen en maatwerkadvies

Soorten metingen

Metingen

Wij kunnen verschillende soorten metingen voor u uitvoeren in samenwerking met een partner die hierin gespecialiseerd is.

Soorten metingen

  • Luchtdichtheid – blowerdoor
  • Geluid
  • Thermografie – warmtebeeld

Over Ep Projects

Graag zijn wij u van dienst om het comfort van uw woning of bedrijfspanden te verhogen. Dit is mogelijk door het toepassen van diverse meettechnieken. Wij gaan graag met u het gesprek aan om te vernemen waar de aandachtspunten liggen en waar en oplossing voor nodig is.

Lucht dichtheids

metingen

Een luchtdichtheidsmeting wordt door middel van een blowerdoortest gedaan.
De blowerdoortest is een meting van een gebouw of woning om de luchtdichtheid (ook wel luchtdoorlatendheidsmeting, infiltratietest of blowerdoortest genoemd) vast te stellen. De meting spoort dus eventuele luchtlekken in een woning of utiliteitsgebouw op.
De luchtdichtheidstest is geschikt voor kleine woning tot enorme bedrijfshallen.

Geluidsmeting

Geluid

De NEN 5077 is een norm waarin de bepalingsmethoden voor de toetsing van geluidseisen voor gebouwen vastgelegd zijn. Onze experts beoordelen het effect van uitwendige scheidingsconstructies , luchtgeluidisolatie, contactgeluidisolatie, geluidniveaus veroorzaakt door installaties en nagalmtijd.

Thermografie

Thermografie is de onderzoeksmethode bij uitstek voor bouwkundige inspecties. In een gebouw kunnen warmteverliezen optreden. Deze (onbekende) warmteverliezen zorgen voor een hoger verbruik. Thermografie maakt deze warmteverliezen inzichtelijk.